0898 582 084

техника в денталната клиника

  • Posted by Д-р Стоян Маринов
  • On 18/04/2021

Какво имате в дентална клиника СМ Дентал консулт?

СМ Дентал консулт е модерна дентална / стоматологична/ клиника, разполагаща с най-съвременна и модерна техника за осигуряване на високия стандарт на денталните услуги, които предлага.

Чрез използването и внедряването в практиката на нова техника и нова методология на работа се цели провеждането на качествено, безболезнено и съвременно дентално лечение.

 

операционна

операционна зала в дентална клиника СМ Дентал консулт

 

В дентална клиника СМ Дентал консулт разполагаме с няколко дентални кабинета, детски кабинет, операционна и още много други екстри.

Цялата техника, с която разполага денталната клиника е страшно модерна и е на световно ниво.

С каква модерна техника разполага  дентална клиника СМ Дентал консулт?

В дентална клиника СМ Дентал консулт разполага с най-съвременна техника за оказване на качествен стоматологична помощ на големи и малки.

Високият стандарт на медицинските изделия и предлаганите услуги в денталната клиника изискват употребата на нова и проверена техника, както и използването на нови и качествени материали. Съвременната техника, с която е оборудвана денталната клиника е абсолютно нова и отговаряща на всички световни изисквания за правилно дентално лечение.

Какви дентални юнити има в денталната клиника?

Денталните юнити или все още познати като стоматологични столове, които използваме в дентална клиника СМ Дентал консулт са модел 2020 година и са абсолютно нови.

Дентален стол

Дентален юнит в клиниката

Освен добрия комфорт и удобството на пациента, те осигуряват и неговата безопасност. При новите дентални юнити, с който разполагаме са подобрени всички параметри за безопасност, като например трансмисията на инфекции и стерилността. Управлението на всички машини се контролира от компютри и тъчскринове или безконтактно, без зъболекаря да пипа каквото и да е, което спомага за хигиената и стабилността.

Във всеки един стол са вградени максимален брой допълнителни уреди за денталния лекар и различни удобства за пациента.Един голям бонус при новите столове е поддържането на стерилност вътре в самата машина, което е от изключителна важност за сигурността на пациента.

Чрез използването на нова техника ние можем да предложим модерно и качествено лечение на своите пациенти.

Освен юнитите какво друго имате в дентална клиника СМ Дентал консулт?

В дентална клиника СМ Дентал консулт имаме всичката нова и съвременна техника за прилагането на модерна дентална медицина. Освен новите дентални юнити разполагаме с модерна техника за провеждане на модерна ендодонтия.

апекс локатор

апекс локатор в клиника

Това е раздела на денталната медицина занимаващ се лечението на кореновите канали на зъбите. За модерно лечение всеки един зъболекарски кабинет в денталната клиника е оборудван с уреди за измерване на дължината на кореновите канали на зъбите така наречените апекс локатори.

Също така разполагаме с модерни безжични ендомотори, отново във всеки отделен зъболекарски кабинет. Това са уреди, позволяващи да се разширяват каналите на зъбите не на ръка, а с помощта на машинни инструменти.

ендомотор

ендомотор

За запълването на кореновите канали на зъбите пък разполагаме с различни системи за запълване на канали. Такива са системите за студена и топла кондензация на коренови канали.

Чрез тази модерна техника ние прилагаме методи на триизмерно запълване на кореновите канали. В настоящият момент това се води за златен стандарт в ендодонтията.

Относто пародонтологичните лечения разполагаме с различни видове ултразвукове и различни уреди за възстановяване на проблемите свързани с пародонта. Разполагаме дори с лазерни апарати за ниско и високоенергийно лазерно лечение.

лазер

дентален лазер

СМ Дентал консулт също така разпола с модерен операционен отсек, където може да се извършват различни по вид интервенции в лицево-челюстната област. Денталната клиника разполага и с детски кабинет за най-малките ни пациенти.

Каква е операционната в дентална клиника СМ Дентал консулт и с каква модерна техника разполага?

Операционната секция на денталната клиника разполага с модерно оборудвана операционна зала за интервенции в устната кухина. Операционната разполага с операционна маса и отлично осветление.

Също така денталната клиника разполага с модерен мотор за поставяне на зъбни импланти така наречения имплантологичен мотор. Операционната разполага с подвижни структури като подвижен дентален юнит базиран в самата операционна.

Също така с апарати за костна и мекотъканна хирургия, като лазери и електрокаутери, можем да се справим множество проблеми. Системите за вътрешна и външна аспирация осигуряват пригледност и чистота при извършването на хирургичните манипулаци, а пациентите могат да са спокойни за своето здраве.

Каква модерна техника има в детския дентален кабинет в клиника СМ Дентал консулт?

За да са доволни и най-малките ни пациенти ние имаме и детски зъболекар. В детския сектор на дентална клиника СМ Дентал консулт разполагаме с детски стол за деца и подрастващи.

детски кабинет

детски кабинет в дентална клиника СМ Дентал Консулт в който имаме налична модерна и съвременна техника

Детския дентален кабинет е съобразен с нуждите на малките деца и подрастващите, за да се чувстват удобно и комфортно при осъществяването на денталното лечение.

Новата модерна дентална техника помага ли за лечението в денталната клиника?

Новата и модерна техника в денталната клиника ни помага за извършването на модерно и надеждно лечение. Благодарение на нея и на знанията и опита, който имаме ние предлагаме дентални услуги в премиум сегмента. Това ще рече че предлагаме комплексно и качествено лечение на деца и възрастни.