0898 582 084

Модерна дентална клиника

  • Posted by Д-р Стоян Маринов
  • On 15/04/2021

Какво представлява модерна дентална клиника?

Съществува огромна разлика между зъболекарски кабинет, дентална клиника и модерна дентална клиника. Модерната дентална клиника се различава от всички гореспоменати по редица фактори.

Една модерна дентална клиника може да предложи на свойте пациенти едно правилно, модерно и комплексно лечение на техните проблеми. Модерната дентална клиника разполага не с един, а с няколко дентални кабинети и модерно оборудване. Всяка голяма клиника разполага с по-голям и добре обучен екип.

Каква е разликата между зъболекарски кабинет и модерна дентална клиника?

В денталната клиника за разлика от зъболекарския кабинет, не работи един зъболекар, а екип от специалисти- дентален тим. Всяка дентална клиника разполага с няколко отделни зъболекарски кабинета или манипулационни, като например спешен кабинет, детски кабинет, операционна.

Д-р Стоян Маринов - Зъболекар / Стоматолог / Лекар по дентална медицина

Д-р Стоян Маринов – Зъболекар / Стоматолог / Лекар по дентална медицина

Те могат и трябва да отговарят на високите изисквания за добра работа. Голямо предимство на модерната дентална клиника пред зъболекарския кабинет е това, че на едно място са събрани специалисти от различни области на денталната медицина.

Друго предимство на денталната клиника, е че в нея може да се окажат по-голям брой и разнообразие на дентални услуги изцяло на едно място. Това пести време, нерви и пари на пациентите.

Какво прави СМ Дентал Консулт модерна дентална клиника?

Дентална Клиника СМ Дентал Консулт

Дентална Клиника СМ Дентал Консулт

Това, което ни прави модерна дентална клиника не е страхотното оборудване, с което разполагаме, а начинът ни на мислене и правилния лечебен подход при всеки пациент.

Друго нещо, което ни прави модерни е наличието на млад и висококвалифициран екип от специалисти. Те могат да се справят с всеки един проблем на устната кухина.

Наличието на чисто нова и модерна техника разбира се не бива да остава на заден план.

Поддържането на изключителна стерилност и чистота е свидетелство за отговорността, която проявяваме за здравето на пациентите си.

Индивидуалният подход и изработването на правилен план на лечение съчетан с правилната диагноза е от ключово значение за провеждането на качествено лечение с предвидим резултат.

Новите и високи технологии интегрирани в денталната клиника помагат неимоверно за здравето и спокойствието на пациентите.

Какво е модерна дентална клиника?

Освен гореспоменатите изисквания за модерност се добавя и модерния начин на работа с използването на нови техники и похвати. Вече започва да се говори за практикуване на модерна стоматология, което определя цялостната концепция на работата.

Модерната стоматология се свежда най-вече до начина на мислене и разбиране на проблемите свързани със здравето на пациентите.Тук от изключителна важност е наличието на профилактика.

Дентален стол

Дентален юнит в клиниката

Даваме прост пример: защо да лекуваме кариес, като можем да научим пациентите как да се предпазват максимално и да предотвратяват развитието му.

Или друг пример чрез профилактика може да предотвратим възникването на пародонтоза, което е много по-добре, отколкото да се мъчим да я лекуваме.

Модерната дентална клиника трябва да разполага с отлично модерно оборудване, добре обучен екип от специалисти, правилни и изпитани методи на лечение, нови материали и най-вече отговорност.

Освен профилактиката сериозно внимание трябва да се обръща на хигиента, превенцията на заболяванията и намаляване на рисковите фактори за развитието им.

автоклав

автоклав тип Б, ултразвукови ванички, опаковъчна машина

Предлаганото лечение трябва да е съобразено с индивидуалностите на пациентите. То трябва  да е правилно, бързо и безболезнено. То трябва да се прави по утвърдените медицински стандарти.

Как да изберем дентална клиника?

Изборът на модерна дентална клиника може да бъде доста труден. В съвремието ни дигиталните технологии са навлезли на всеки етап от живота ни и може да се получи информация от всякъде.

Преди да се спрем на даден зъболекар или клиника ние първо трябва да се информираме за самата дентална клиника, например от сайта й.

Особено значение имат специалистите, работещи в съответната клиника. Оборудването е от съществено значение, а също така и материалите използвани в практиката.

Хубаво е преди посещението си в денталната клиника да видим клиничните случаи на зъболекарите работещи там и техният опит. За да е добър един зъболекар не е важно да има четиридесет годишен опит, а е важно какво умее и как мисли.

Факторите като чистота и стерилност са много важни при избора Ви на дентална клиника, особено в условията на пандемия.

Локацията на денталната клиника и работното й време и различните удобства също могат да окажат влияние при избора Ви.

Големият избор от услуги и съвременни методи за лечение са едни от факторите за избор на добър зъболекар.

Какви услуги предлага денталната клиника?

Денталната клиника предлага широк спектър от дентални услуги.

Предлагаме услуги в сферата на терапевтичната стоматология, като започнем от лечение на кариеси, ендодонтски лечения минем през лечение на пародонтоза. Предлага ме и различни хирургични манипулации-екстракция на зъби и различни по обем манипулации и стигнем до естетична и детска стоматология.

Нашата дентална клиника разполага с различни кабинети, включително детски кабинет и операционна зала.

Ние предлагаме широк спектър от услуги във всички сфери на стоматологията и денталното лечение. Например като детска стоматология, лицево-челюстната хирургия, пародонтологията, ортодонтията, терапевтичната стоматология, имплантология, естетична дентална медицина.

В нашата клиника всеки пациент ще получи топло и човешко отношение с разбиране към проблема, който го тревожи. Ние ще му предложим най-високото ниво на обслужване с модерна техника и материали.

Луксозната и приятна атмосфера на денталната клиника ще намали стреса и притесненията на всеки пациент. Всеки наш пациент може да се чувства спокоен да повери здравето си в ръцете на отличния екип на дентална клиника СМ Дентал консулт.