0898 582 084

Гаранция за качество

  • Posted by Д-р Стоян Маринов
  • On 20/10/2021

Каква е гаранцията за успех в дентална клиника СМ Дентал консулт?

Когато става дума за гаранция в медицината и в денталната медицина и за успешния изход от дадена манипулация става много сложно. Съществува една сентенция че в „медицината две и две не е четири“, което е самата истина. За да е гарантирано едно лечение да е успешно то трябва да се базира на няколко основни фактора. Гаранция за качество в медицината и в денталната медицина е самото име на лекарят, който ще ви лекува и неговата компетенция. Основните фактори за качество са много но ние ще опишен трите най-важни:

Първият фактор е професионализма на лекарите и зъболекарите от екипа на дадента клиника.

Вторият фактор е опитът на съответният екип от специалисти и техният клиничен мироглед. Все пак никой не иска да се лекува от неопитен лекар.

Третият фактор за успеха на дадено лечение са методите и материалите с които се работи в денталната клиника. Новите методи на лечение и новите материали са гаранция за повишаване на успеха.

Защо точно вашата дентална клиника?

Изборът на добър зъболекар или добра дентална клиника е изключително труден. В момента съществуват дентални практики буквално на всеки ъгъл. В интернет пространството е пълно с рекламиращи се специалисти по дентална медицина, практики, кабинети и клиники.

За да попаднеш на точният специалист на пациента му се налага да търси да чете и да се интересува от всичко свързано с денталната медицина, което е прекалено. Обикновено се попада на рекламни сайтове, рекламиращи се като „най-добрата дентална клиника“ „най-добрия зъболекар“ и прочие. Гаранция за качество не се постига ако някой, някъде напише, че е “най-добър”.

В нашата дентална клиника, както и в уебсайта ни никъде няма да видите изречение където фигурира „ най-добрата дентална клиника“ или „ най-добър зъболекар“. Никой и никога не може да бъде най-добър. Винаги има какво ново да се научи и винаги даден зъболекар може да се усъвършенства все повече и повече. Ако някой някога си повярва и спе да се учи това е края на кариерата му.

След като разбрахме, че изборът е много труден ние ще опишем какво може да Ви предостави на Вас нашите пациенти дентална клиника СМ Дентал консулт. Преди всичко всеки един пациент трябва да е запознат че зад името на денталната клиника седи екип от професионални зъболекари и хора, които залагат собственото си име като гаранция за успех.

Нашият екип е изграден от специалисти в различните сфери на денталната медицина. Един зъболекар не може да е общопрактикуващ да разбира еднакво добре от всички специалности . Не може да разбираш всичко от хирургият и да кажем и детскта стоматология, а едновременно с това да си имплантолог и терапевт. Екипът на денталната клиника разполага със специалисти във всяка една област на денталната медицина в която тясно са се специализирали.

Всеки един от специалистите в денталната клиника изпълнява своите задачи под контрола на главният лекар в денталната клиника д-р Стоян Маринов, който е собственик на самата дентална клиника.

Какъв е типът на работа в денталната клиника?

Типът и подхода на работа в денталната клиника се определя от самият клиничен случай и от типът на самият пациент. Всеки пациент, който бъде приет в нашата дентална клиника се подлага на обстоен преглед и точна и правилна диагностика.

При всеки пациент се подлага комплексен и индивидуален подход с цел осигуряване на пълно дентално лечение. Това може да включва подобряване на оралната хигиена, функционална диагностика, консултация с различни лекари и специалисти в други направления на медицината.

Когато на пациента се снеме ясна, задълбочена и точна анамнеза, започва първата стъпка от неговото лечение, която е най-важна. Това е поставянето на точни и правилни диагнози и планирането на бъдещото дентална лечение. Планирането и многостъпков процес в, който са ангажирани специалистите от различните специалности на денталната клиника.

Първоначално се правят фото снимки и рентгенови снимки, снема се анамнеза и се започва с мисленето и обсъждането на случая. Когато е направен цялостният план на лечение всеки един от членовете на екипът трябва да е съгласен с него, за да може да даде максимално от себе си. Едва когато всичко е изяснено този план на лечение се представя на самия пациент и започва обсъждането с пациента.

Ние като дентални лекари са длъжни да предложим на пациентите си най-добрия и правилен план на лечение. Разбира се той може да бъде отхвърлен от самия пациент, но нашата задача е да кажем и обясним на пациента неговото здравословно състояние, местата с проблемите и алтернативите за решение на тези проблеми.

Какво може да гарантираме?

Ние като специалисти по дентална медицина може да ви гарантираме няколко много важни неща, като гаранция за качество  на Вашето лечение. Нашата философия е такава, че без тези основни правила дадено лечение би се опорочило и не би било достатъчно правилно.

Отлични специалисти и лекари по дентална медицина / зъболекари /.

Първо Ви гарантираме, че ще попаднете при точните специалисти, които могат да решат вашият проблем. Ако Вашият проблем е прекалено сложен и нашият екип не би имал възможността да се справи с него ние ще Ви пренасочим към конкретно звено или колега, които ще може да го решат.

Правилен план на лечение е гаранция за качество

Второто, което гарантираме, е че лечението Ви ще бъде извършено по съвременен и научно обоснован метод. В дентална клиника СМ Дентал консулт не се практикува експериментална стоматология, а само утвърдена методика на лечение.

Съвременни материали

Трето, в което може да сте сигурни е гаранция за качество на използваните от нас материали. Не може да става въпрос за съвременна работа ако не се използват нови хубави и качествени материали и инструменти за работа.

чистота и стерилност

опаковани индивидуални инструменти

индивидуални стерилни инструменти

Четвърто и не на последно място бихме казали, че гарантираме за изключителната чистота и стерилност на денталната клиника. Всяка една манипулация се извършва при абсолютна

стерилност. Даваме пример за едно вадене на зъб или поставяне на един имплант се извършва в специално проектирана стерилна дентална операционна зала от съответен специалист.

Нова и модерна техника

Петата точка за гаранция за качество, която даваме е съвременното оборудване, с което разполага денталната клиника и добре обученият персонал за да може да борави с тази съвременна техника. Тя ни дава увереност, че работим при стерилна и чиста среда, което е изключително важно за вашето здраве.

Проследяване на всеки клиничен случай

Шеста гаранция за качество, е че нашият екип ще проследи случващото се с Вас и Вашият клиничен случай с течение на годините. Редовните посещения след края на лечение са необходими за да можем да проследим с течение на времето какво се случва с изработеното от нас.

Ние ще гарантираме за правилно изпълнена свършена работа с правилен план на лечение и подходящо избрани медикаменти и материали.

Защо да ви се доверим?

Това е интересен въпрос. Доверието пациент-лекар се печели трудно. По принцип пациентите са доста негативно настроени към лекари и зъболекари поради неприятен предишен опит. В нашата дентална клинки ние ще спечелим доверието Ви защото сме професионалисти на високо ниво.

Ние няма да ви предложим най-скъпото лечение. Това което ще ви предложим е това което е най-подходящо за конкретния клиничен случай и конкретната патология. Както винаги сме казвали не най-скъпото е най-доброто. В медицината и стоматологията винаги трябва да има индивидуален подход.

Двама еднакви пациенти няма при един пациент едно заболяване протича по един начин при друг по друг начин. За това индивидуалния подход е т ключово значение за добрия резултат от денталното лечение.