0898 582 084

Дентална операционна

 • Posted by Д-р Стоян Маринов
 • On 22/04/2021

Имате ли дентална операционна?

Да в нашата дентална клиника имаме операционен сектор с операционна зала. Тя е специално проектирана да отговаря на нуждите на нашите пациенти. За да осигурим дентални услуги на високо ниво тя е оборудвана по най-високите съвременни стандарти.

Дентална операционна зала

Дентална операционна зала

Какви услуги се извършват в денталната операционната?

В нашата операционна зала се извършват леки до средни хирургични манипулации на деца и възрастни. В нея се извършват всички хирургични манипулации. В операционната зала се извършват:

 • Вадене на зъби
 • Ваене на мъдреци
 • Вадене на ретинирани мъдреци
 • Премахване на ретинирани зъби
 • Премахване на кисти от челюстните кости
 • Премахване на мекотъканни кисти
 • Френулотомии
 • Гингивопластики
 • Гингивотомии
 • Лечение на перикоронарит
  лечение в денталната операционна

  операция в денталната операционна от д-р Маринов и д-р Йорданов

 • Пародонтални операции
 • Поставяне на зъбни импланти
 • Лечение на периодонтити
 • Апикална остеотомия
 • Инцизия на абсцеси
 • Лазерно лечение
 • Малки и средни хирургически манипулации

Предлагате ли изваждане на ретинирани мъдреци?

Изваждане на ретинирани мъдреци се предлага като услуга в денталната клиника. Това е едно много често състояние, което се наблюдава доста често. Нашата операционна зала е оборудвана с всичко необходимо за извършване на оперативно вадене на зъби.

Ретинираните мъдреци са средно тежки по обем интервенции и се извършват в операционната зала от колега с призната специалност по орална хирургия.

Поставят ли се зъбни импланти в операционната?

Поставянето на зъбни импланти в нашата дентална клиника се извършва само и единствено в операционната ни зала. Тя е модерно оборудвана с модерни съвременни имплантологични мотори за поставяне на зъбни импланти. Стерилността на операционната гарантира за сигурността от трансмисия на инфекции.

имплантологичен мотор

мотор за поставяне на зъбни импланти в двнтална клиника СМ Дентал Консулт

За успеха на едно имплантологично лечение с поставяне на зъбни импланти от основно значение е свръх стерилната среда, която е осигурена в операционната зала.

С какво оборудване разполага денталната операционната зала?

Операционната зала е оборудвана по най-новите стандарти. Цялата апаратура е нова и сертифицирана, за да отговаря на високите изисквания на нашите пациенти.

операционна

операционна зала в дентална клиника СМ Дентал консулт

В операционната разполагаме с модерна операционна маса и отлично осветление, за да може да се вижда и най-малкия детайл при хирургичните манипулации.

Операционната зала разполага с нови имплантологични мотори. Чрез тяхна помощ ние предоставяме едно надеждно и качествено лечение с използване на зъбни импланти.

Също така разполагаме с костни мотори за премахване и трепаниране на кости при екстракцията на ретинирани зъби.

операционна лампа

операционна лампа в денталната клиника

Операционната разполага и с нови модерни електрокаутери и лазери за операции на твърди и меки тъкани в устната кухина.

Друг вид техника в операционната част са различните ултразвукови апарати за мекотъканна пародонтална или костна хирургия.

За да работим абсолютно прецизно ние сме осигурили модерно увеличение чрез използването на съвременни хирургични микроскопи и модерни увеличителни очила. За да може да предлагаме микрохирургия те са ни необходими и гарантират сигурност на пациентите ни.

Защо е необходима дентална операционна?

Денталната операционна е необходима по много причини. Разбира се зъб може да се извади и на обикновен зъболекарски стол, но тук при нас идва голямото НО!

Нашата операционна гарантира вашата безопасност. Едно е да се вади зъб на стоматологичен стол, на които преди това е чистен зъбен камък например и се е създала една полимикробна среда, а съвсем друго е при абсолютно стерилни условия.

Предимството на стабилността на една дентална операционна не може да бъде сравнена с нищо, а за правилното лечение тя е безценна.

Друго предимство, което е заложено във философията на нашата дентална клиника е разделянето на различните зъболекарски услуги в различни помещения. За това сме отделили всички хирургични манипулации в операционната част.

Каква сигурност предлага хирургичната зала на пациентите?

За стабилността и чистотата вече беше спомената в предните редове. Сигурността се поддържа от наличието на монитори за жизнени показатели, осигурения кислород, наличието на модерни лекарства и медикаменти.

Най-важно за сигурността на пациента разбира се е лекаря по дентална медицина / вашия зъболекар /. Добре обучения екип, използващ модерни похвати и знаещ какво и как трябва да бъде направено е най-важен за Вашата сигурност.