0898 582 084

Какво представляват зъбните фасети?

  • Posted by Д-р Стоян Маринов
  • On 29/09/2016
Зъбни фасети

Зъбни фасети

Какво са порцеланови фасети?

Фасетите представляват голям клас ортопедични изделия, покриващи предните видими страни на зъбите. Зъбните фасети (било то керамични фасети, порцеланиви фасети, циркониеви фасети, фотополимерни фасети / бондинг фасети/), са малки пластинки от високоестетичен материал, който покрива вестибуларната (видимата) страна на зъбите.Това се прави с цел подобряването на външният вид на зъбите.

С помощта на зъбните фасети пациентите могат бързо и лесно да променят външният си вид, абсолютно безболезнено. С помощта на фасетите могат да се коригират много и различни неща. Чрез фасети се коригира формата и размерите на зъбите, както и цвета, и разположението на зъбите. Използванто на фасети от зъболекарите рашава бързо и лесно естетичните изискавания и на най-претенциозните пациенти.

От какво се изработват зъбните фасети?

Фасетите се изработват от керамика (порцелан), цирконии или фотополимер. Най-често се изработват от порцелан, тъй като той има най-добри есетични показания. Порцеланът и керамиката имат свойството да пречупват светлината като и естествените зъбни тъкани.

По този начин те се явяват най-добрите естетични материали за изработването на фасети. Фасети също така се изработват и от фотополимер посредством използването на бондинг техниките. Ако трябва да бъдат сравнявани порцелановите фасети с фотополимерните, порцелановите имат много по- дълъг живот от фотополимерните.

Ние предлагаме изработване, както на порцеланови така и на фотополимерни фасети. Използването на фасети гарантира една красива и здрава усмивка.